remove_red_eye 338
favorite_border 0
share

Caesar Therapie

Caesar therapie is een paramedische methode waarbij de behandeling is gericht om klachten te voorkomen die voortkomen uit een verkeerde houding of een verkeerd bewegingspatroon. Dit kan komen door een afwijking of door een ziekte, dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Vaak wordt een behandelingstraject opgestart na doorverwijzing ven de huisarts.

 

Wat is belangrijk bij Caesar therapie?

Mensen bewegen! Ze lopen, zitten, staan, bukken, tillen en springen wat af. Iedereen doet dat op zijn of haar manier waardoor niet een gelijke belasting ontstaat van het lichaam en haar spieren. De bewegingen worden als een automatisme uitgevoerd en het gebeurt geheel onbewust. Sommige bewegingen zijn niet gezond en die zal men moeten veranderen.

 

De basis van Caesar therapie.

Er is een goed standaard patroon van bewegen en dat is goed voor iedereen. Deze basis wil de therapeut de patiënt aanleren om optimaal te bewegen en zo van pijntjes af te komen die door een verkeerd bewegingspatroon zijn ontstaan.

 

Het doel van de Caesar therapie

Klachten dienen weg te gaan of sterk vermindert te worden. Ook het voorkomen van klachten is een sterke drijfveer van de behandeling. En dit doet men door de bewegingen te analyseren en op een persoonlijke basis naar een persoon zijn of haar situatie te kijken. Vooral sporten en hobby’s en het werken en bewegingen van de dagelijkse routine worden doorgenomen.

 

De werkwijze bij de Caesar therapie

Voor iedere persoon komt er een persoonlijk en individueel behandelplan. Zo kan een goede analyse gemaakt worden van de bewegingen en een aansluitend trainingsprogramma worden vastgesteld. De juiste bewegingsadviezen en ook houding worden besproken en aangeleerd met persoonlijke oefeningen. Hierbij gelden de volgende belangrijke punten:

 

  • De diagnose van de huisarts
  • het onderzoek van de therapeut (Caesartherapeut) zelf
  • de persoonlijke situatie van de persoon zelf
  • de uitkomst en het uiteindelijke doel van de behandelingen

 

Het is van groot belang dat de persoon actief meedoet en deelneemt aan de therapie. Op deze manier zal hij of zijn zelf voelen hoe de therapie het beste kan worden ingevuld en hoe de pijn het beste verdwijnen kan. Het is uiterst belangrijk. De patiënt moet namelijk zelf het nieuwe gedrag en de nieuwe bewegingen implementeren in zijn eigen leven.

 

Caesar therapie kan goede resultaten bereiken. Zeker als u niet de juiste houding heeft. Het kan uw zelfvertrouwen ook een boost geven als men bijvoorbeeld veel voorovergebogen loopt en nu rechtop leert lopen. Toon uzelf!

 

 

Plaats een reactie

message
email
person